söndag 19 oktober 2008

Lite efter min tid idag


Eftersom jag är lite efter min tid idag så visar jag mina fredags blommor idag. Efter som kärleksörten fortfarande var lika fin som förra veckan så gjorde jag ett nytt arrangemang med dem som bas. Rosorna var de sista från mina fina kruksrosor, de har helt otroligt överlevt flera frostnätter antagligen eftersom de står upp efter huset uppe på altan. Kvistarna med hassel hade jag sedan ett tidigare arrangemang. Tyckte att det blev en helt okej bukett.


Eftersom jag skulle på tjejfest på fredag kväll fick jag ju pyssla ihop lite att ta med; det blev återigen en tändsticksask och så gjorde jag en variant på en godispåse som jag fick idén till i Allers julmagasin.Vi hade en trevlig kväll även om det var flera som inte kunde komma pga av sjukdom (så blir det när alla är små barns mammor).

Igår kväll var ett par kompisar här; vi bjöd på jättegod lax till oss vuxna. Jag är ingen fisk människa och är framför allt urdålig på att tillaga det men denna laxrätten är verkligen god. Vi blev bjudna på den nyår 2004 första gången.

Recept

4 laxbitar

2 msk flytande smör

2 msk sweet chili sauce

1-2 klyftor vitlök

1 tsk rivet limeskal

50 g cashewnötter

Blanda alla ingredienser (utom laxen) bred blandningen över laxbitarna. Sätt in i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter och servera med potatissallad och grönsallad.

Nu ska jag gå och förbereda mig för veckan.

Kram, Helen

3 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Verkar ha varit mycket festligheter i helgen! Vad skoj! Här har man pysslat på, och faktiskt fixat hem lite mossa och blåbärsris så att man kan dekorera lite. Men någon MArimekkotavla har jag inte hunnit med..

Hannis sa...

Vad du är duktig som gör en ny bukett av delar från den gamla!
Jag slänger allt jag=))

Vilka fina ljusmanschetter du gjort!!

Anki T sa...

Åh det laxreceptet lät riktigt gott det ska jag prova.
Ha det så bra