lördag 4 oktober 2008

Kreativ lördag!

Idag har jag fått gjort massa saker. Jag har sytt överdrag till kuddar, en löpare och gardiner (visserligen färdig köpt panellängds metervara så det var bara två sömmar per längd). Jag har gjort ett bebiskort och dekorerat en tändsticksask (de två sista sakerna visar jag kort på imorgon).De här snygga soffkuddarna har vi sommartid i en gammal soffa på altan (naturligtvis med ett överdrag på). Vi har fått soffan av mina svärföräldrar, en typiskt sjuttiotals soffa men bekväm.

Så här snygga blev de med lite svart tyg istället. Barna ska ha dem framför tv-spelet så kanske mamma får ha soffkuddarna i soffan. Det är värt ett försök i alla fall.


Så här såg det ut i vardagsrummet innan jag ändrade färg. Jag gillar turkost men det känns lite somrigt. Det blev stor skillnad tycker jag och pläden passar mycket bättre till det svarta än till det turkosa.


Så här blev sonens gardiner, väldigt lättvindigt med färdig metervara bara att sy en kanal däruppe och en fåll där nere, klart!

Vi var till Tygladan utanför Vänersborg igår och fyndade tyg. Det enfärgat svarta, kraftiga bomullstyget kostade 30 kr metern och det mönstrade kostade 20 kr metern. Panellängds metervaran kostade endast 14 kr metern! Så vi fyndade rejält. Nya kuddfodral till soffkuddarna och löparen kostade 50 kr, lagom pris tycker jag. Sonen är mycket nöjd med de nya gardinerna. den yngste sonen ville också ha nya gardiner när storebror fick det. Vi får byta i hans rum någon dag också fast till honom har vi gardiner.

Idag har vi varit till biblioteket och äldste sonen fick ett eget lånekort, de bjöd dessutom på kanelbullar eftersom det är kanelbullens dag idag. Vi har fikat här hemma också.
Nu är det snart dags att börja med kvällsmaten; tortillas med kyckling, grönsaker och kall creme fraiche sås med vitlök. Barnens favorit! Får kanske äta framför TV:n när vi ser Lilla Melodifestivalen.
Kram, Helen

4 kommentarer:

Grodmamman sa...

Kul när man gör sådana tygfynd! Det är då det är kul att sy själv!=)
Ha en bra lördagkväll!
Kram

Fröken Fräken sa...

Oj, nu blev jag både hugnrig och sugen på att åka till Vänersbrog och köpa tyg. Lite förvirrande! Synd att det inte finns mer tygfyndarställen här uppe! Fast mitt 19 kr/m tyg från i fredags var ju inget pjåkigt fynd. Ska ta och sy i det när jag pysslat klart ett kort för ett kalas idag. Har nog lagt mer tid på inslagning och korttillverkning än själva presenten...

Designtjejen sa...

Vad duktug du är! Så kul att pyssla!
Kramis

Anki T sa...

Hej var också på ladan i fredags och fyndade.Roligt med lite nytt.