lördag 11 oktober 2008

Fullspäckat schema

Idag har det varit fullspäckat schema hela dagen. Äldste sonen hade hockeyträning 9-10, efter det var jag och barnen en snabb sväng in på en loppis. Till den store sonens glädje inhandlades där hockeybyxor och axelskydd för det facila priset av 90 kronor tillsammans. Det var en stolt mor som var med på hockeyskolan idag, idag var tredje gången och jag kan säga att första gången (förra torsdagen) åkte han nästan hela tiden och höll i sargen, men idag klarade han det riktigt bra.
Efter loppisen var det badhuset som gällde, även här gjorde äldste sonen mamma stolt. Vi har gått tre terminer på simskola och det har inte lossnat, han har inte vågat utan dyna. Idag, simmade han flera meter utan dyna!! Helt otroligt!


Efter allt "sportande" så fick det bli en sväng till Torp, återigen inhandlades det till äldste sonen, en lite tjockare jacka än höstjacka den här gången. Tur att den yngste sonen än så länge med glädje ärver av storebror.


Har idag scannat in lite gamla kort på tårtor jag gjort (jag är så glad att jag äntligen fick tummen ur och lärde mig scannern). Bilderna är ju inte av super kvalite eftersom de är tagna med en gammal kamera.

De här två tårtorna var till äldste sonens 3-års kalas. Den översta är superlätt att göra, man skär ut en trekant ur tårtan och använder den som stjärtfena. den nedre tårtan är ingen tårta utan ett glasståg. Han hade kalas ihop med en kompis som inte gillar tårta.

Den här tårtan gjorde jag till en Halloween fest som barnen hade. Jag har gjort flera rulltårtsbottnar som jag skurit ut till en spökform, garnerat med grädde och lakrits "snurror". Enkelt men dekorativt!

Återkommer med nyare saker imorgon!

Kram, Helen

7 kommentarer:

Linda Dekorerar sa...

Vilken lätt och bra ide med fisken.Tänk vad enkelt man kan göra och bli så kul och fint. Den iden ska jag ta med till jobbet
;-P.

Grodmamman sa...

Sport och pyssel, du har hunnit med mycket sedan jag var här inne sist!=)
Ha en bra söndag nu!
Kram

Designtjejen sa...

Tack!!
Åhh gud.. vilka underbara tårtor! Vad duktig du är. jag älskar verkligen sådan här inlägg.. Jag önskar faktiskt att jag hade barn när jag ser sådana här fina tårtor.. tihi.. Men det kommer det med!
Kramis

Hannis sa...

Vilka häftiga tårtor!
När jag bakar blir det en sån där tråkvanlig med sylt och vaniljsås..

Till ljusstakarna använde jag vanlig matt sprayfärg.
Klart på ett kick=))

Annika sa...

mums vilka tårtor.
ang promarkers så använder man dem som vanliga tuschpennor men resultatet blir snyggare för tuschet flyter ut och man slipper ränder.

Annika

Fröken Fräken sa...

Sannerligen en fullspäckad dag - jag har en riktig slappardag idag och har inte gjort många knop. Men jag är ju ingen morgonmänniska... skyller på det!!
Smaskiga tårtor, minns att min mamma gjorde en tågtårta till min bror när han fyllde typ 8 år (han är 27 nu!), och den minns han också än. Mycket populär!

Clena sa...

Hej!

Jag är inte så bra på hur jag svarar på din fråga i min egen blogg, så jag gör det här istället...
Du frågade mig hur jag får tag på marsipan som är lätt att kavla till mina tårtor. Jag tror du kan köpa det via Dekorera mera som jag tyckte det såg ut som du länkat till annars rekommenderar jag www.tartdecor.se. Sedan har de flesta bagerier möjlighet att sälja detta hg-vis. Jag köpte min marsipan på mitt närmaste bageri för 10:-/hg.

MVH
Clena´s Tårtor