tisdag 19 augusti 2008

Stolt mamma

Så var man då mamma till en första klassare! Första dagen avlöpte bra, han var jätte nöjd över att börja och att få första läxan; här går de ut hårt! Den var inget avancerad alls, de skulle fylla i en sida i sin bok med namn, adress, telefonnummer och liknande. En stolt mamma satt brevid när han läste igenom alla frågor och stavade nästan helt själv. Vissa bokstäver kom åt fel håll men vad gör väl det!

Sedan kom vi till mammas arbets insats; boken skulle kläs med omslagspapper! Jag trodde att jag var ganska bra på det men icke sa Nicke. Jag vet inte hur många försök jag behövde men till slut blev det i alla fall bra.
Så här blev slutresultatet! Helt okej i alla fall.

Har inte hunnit så mycket idag tycker jag, fick reda på i morse att vi skulle ha ett möte i kväll. Hade en otroligt snäll kompis som ställde upp och "passade" mina barn en stund så att jag kunde gå på mötet. Tur att man har sådana kompisar, vi brukar turas om att hjälpa varandra. Barna är bästa kompisar.

God natt och kram, Helen

3 kommentarer:

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Hej, tack för din kommentar! Visst är det en konstig känsla då första barnet börjar skolan?! Sen går det verkligen så fort som alla säger...

Förra året fick jag ikea-katalogen mycket senare än mina föräldrar som bor i samma stad...tråkigt att de inte kan dela ut den till alla samtidigt!

Kram Linda

Grodmamman sa...

Kul med nya bekantskaper här i bloggvärlden! Tack för kommentaren.
Här har man suttit och fyllt i "anhöriglistor", scheman och lappar om fotografering till barnen. Nu ska jag bara komma ihåg att lämna dem imorgon!:)
Kram

Ellas Inspiration sa...

Åh de blir så stora! När min kille, som nu börjat 3:an, gick första dagen så var jag orolig över små saker som hur han skulle kunna bära brickan i matsalen osv.. Allt gick ju superbra!!

Kram Karin