fredag 22 augusti 2008

Helg!

Vad jag gillar fredag kväll! Man har hela helgen framför sig och då känns den oändlig. Har inget särskilt inplanerat, har lovat en kompis att deras barn får sova här i morgon. Så barnen är jätte lyckliga.

Idag har det varit full rulle här. Maken, pappa och svärfar har bytt panel på husets ena gavelspets. Vi har tur som kan får hjälp av våra pappor. Min mamma var också med, hon tittade till barnen och servade med ris kokning och fika (jag jobbade 12-17).

Det här tror jag var förra årets bästa rea fynd. Jag köpte två getingfällor för halva priset på Hemtex, de har verkligen behövts denna sommar. De fångar massvis med getingar. Vi måste tömma minst en gång om dagen. Vill inte tänka på hur det hade varit på altanen utan dem. Yngste sonen har blivit stucken tre gånger i sommar, men han har inte alls ont av dem. Han tycker bara att det gör lite ont.

Barna har dessutom fått varsin fästing i år, den yngste sonen idag och jag är inte säker på att jag fick bort hela. Den satt stenhårt fast.

Visar här lite detaljer från våran altan. den översta bilden visar våra lampor som jag är mycket nöjd med. Fyndade dem på Ge-Kås för ett par år sedan, de sprider alldeles lagom mycket ljus. Den nedre bilden visar våran nya kapsyl öppnare inköpt på IKEA tidigare i sommar. Tyckte att de matchade varandra riktigt bra.

Tänkte försöka måla om ett par ljusstakar imorgon, kanske kan få lite fler kreativa idéer.

Kram, Helen

6 kommentarer:

Sofia sa...

Festen igår var jäätelyckad! Trots alkoholintaget så lyckades jag dock inte ta kål på min förkylning :P
Självklart ska ni på se 70-tals outfiten sedan! Idag ska jag köpa peruk :)

Fröken Fräken sa...

Jag är glad över att vi varken besväras nämnvärt av getingar eller fästingar här. Tycker inte att det har varit så mycket mygg ens!

Ja, jag varnade ju lite vad gäller plastmuggsbollen, tålamod och vara fast i en idé hjälper om man ska få den klar. Lite tokig kanske men jag gillar det som är lite ovanligt ;-)

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Hej Helen, så de är bra de där getingfällorna? Har alltid funderat på en sån men aldrig tagit mig för att köpa ngn....

Nu skrämde du mig rejält ang fästingar, vi som har så många vid vårn stuga (hoppas du fick bort allt) Vi har hittat på oss, men då har de ej hunnit sätta sig fast än...usch, avskyr fästingar! Hoppas din helg varit bra! Kram Linda

Guldkant På Livet sa...

Snyggt med getingfällor, även om man inte har några getingar: ) Mari.

Sofia sa...

Outfiten KÄNNS väldigt lovande också :)
Bilder på togan kommer imorgon, det var i alla fall väldigt roligt! Nu ska jag sussa!

Mrs. b sa...

Såna getingfångare måste jag skaffa till nästa sommar! Här har dom varit en riktig pina. Dock ingen som blivit stucken ännu (peppar, peppar...)