tisdag 26 juni 2012

Storstädning och smälta LP-skivor

Idag har jag varit hemma och vabbat med den lille, han behövde en dag till så han kom ikapp med orken och ätandet (han har varit så pass sjuk så han inte har ätit något). Då passade jag och den större sonen på att storstäda hans rum, vi har gått igenom alla lådor med leksaker (inte legolådorna),dammat och dammsugit överallt. Det var mycket välbehövligt:)

När vi höll på som värst och röjde upptäckte jag att han behövde någon form av skål till sitt soffbord till alla fjärrkontroller. Jag kom då på det här med smälta LP-skivor. Ner i källaren och in i förrådet och fick fram en LP och en singel, ugnen på 100 grader och in med skivorna över en mugg. Efter ca 30 sekunder var de mjuka och jag tog ut dem och formade dem. Sonen blev nöjd och jag fick snabbpyssla:)
Imorgon blir det jobb igen och så kommer det snickare och sätter in lite fönster, vi ska byta 5 fönster. Ingen rolig utgift men det blir nog bra när det är klart:)

Här skiner solen för en gångs skull så nu blir det middag på altanen:)
Kram Helen

6 kommentarer:

Therese sa...

Så härligt nostalgipyssel du dammat av :-D Å skönt att sjukstugan nu är över!!! här känns det bättre då barnen sover å temuggen är uppdrucken ;-D KRAMIS <3

johanna sa...

Hej!
tack för din hälsning i vår blogg :)
Haha, ja får hoppas att tavelväggen blir klar någon gång bara... Ibland har ju planer en tendens att dra ut på tiden :)

Ha det gott!
/johanna

Veronica sa...

Stackarn som inte är kry..hoppas att han snart blir frisk igen.

Vad festlig grej du gjorde med skivorna. Kan dock tänka mig att herrn här i huset blivit helt tokig om jag gjort nåt sånt. Här är det verkligen nostalgi med skivor. Gammal discjockey som han är. Näe, det är nog bäst att jag låter dem vara. Man kan ju alltid ta någon tom cd-siva och testa.

Din väska i förra inlägget blev kanonsnygg!

Kramelikram Veronica

Therese sa...

Hoppas att det gått bra med fönsterbytet, bara vi får våra fönster ska byta två nya i köket. Längtar! KRAM

Therese sa...

Jo du, sparken kom fort, så snart jag publicerade inläget tänkte jag tamme tusan iväg människa å träna, så jag kom mig iväg faktiskt å oj så skönt det var! KRAM

Meam Die sa...

Nä men du, vad coolt! Vilken jättebra idé!!! Läckert!

Hmmm, nu måste jag kolla var alla mina gamla skivor är ;D

kram kram Malin