lördag 23 juni 2012

Midsommar

Vår midsommarafton började med strålande solsken, som traditionen bjuder här i trakten så började vi midsommarfirande med att åka traktorsläp (maken och barnen åkte). 21 traktorer med björksmyckade släp åkte i konvoj genom grannsamhället. Trots alla traktorer så fick inte alla plats på släpen:(


Efter en tur genom samhället kommer traktortåget fram till fotbollsplanen dör firandet fortsätter. Man kan ägna sig åt diverse lekar; fotbollsprick, rulla cykeldäck, kasta pil, ta lotter, kasta pil m.m. Barnen provade flera av sakerna och vann lite små saker; godis och sandleksaker. 
Sedan var det dags för uppträdande från cirkusexpressen , de hängde i ringar och tyg och jonglerade med diablos. Mycket facsinerande.På kvällskvisten gick vi hem till kompisar och åt traditionell midsommarmat, hade tävlingar och umgicks, fram på kvällen övergav det fina vädret oss och det regnade ganska ordentligt men vi satt och mös på deras inglasade altan.
Vi hade med en liten present  och självklart gjorde jag en liten tag att hänga på:) Papper från Maja design och min älskade fjäril och en väldigt trevlig stämpel (kommer inte ihåg varifrån den är)


Nu i eftermiddag är det dags för kalas för svågern som fyllde i veckan, vi ska försöka promenera dit mellan regnskurarna.

Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg och njut av er ledighet!
Kram Helen

2 kommentarer:

linn sa...

Hoppsan det där med traktorkonvoj har jag aldrig hört talas om trots 3 år här i trakten, lät spännande dock;)

Lät som en mysig midsommar. Regnet hade man dock klarat sig utan...

Meam Die sa...

*haha* Låter ju hur kul som helst!

kram kram