söndag 23 november 2008

Mormors krans

Idag fyller min mormor 86 år, grattis mormor! Vi var där igår och grattade. Har haft som tradition nu i några år att hon får en dörrkrans, det är inte så lätt att hitta på nåt till en dam som håller på att ge bort sina lager. Årets krans fick små polkagrisstänger på sig, de köpte jag förra året på Jul på Liseberg, jätte små och söta. Bandet har jag köpt för flera år sedan på IKEA, måste bara köpa fina band när jag ser dem.Äldste sonen kom på på fredag kväll att han skulle göra ett kort till mormor Mary (mormor ville inte bli kallad gamlemormor när min äldste föddes hon tyckte inte att han var så gammal, bara 77). Så han gjorde detta söta kort, med en tomte för att det snart är jul. Yngste sonen skulle också göra kort, vilket innebär att klippa ut små fyrkanter i papper, ca 4*4 cm och rita en krumelur. De gav båda glatt bort sina fanérhjärtan de gjort på fredagen (som mamma glömt fota) så nu får vi göra fler.


Inget jättebra kort, men glittret var inte torrt så jag ville inte lägga det i scannern.

Idag har varit en slapp dag, tittat lite på längdskidor på tv:n, gjort ett födelsedagskort, kört yngste sonen på kalas och slötittat lite mer på tv:n. Maken gjorde en jättegod älgkötts gryta till lunch, kändes perfekt till årstiden. Nu måste jag nog sätta lite högre växel; starta en tvättmskin, stryka julgardinerna, stryka kläder, ta fram och kolla vad vi köpt för julklappar till barnen, ta fram och kolla vad vi köpt till paketkalendern och så ska jag göra en lista på vad jag måste göra denna veckan.

Ha en härlig söndag kväll!

Kram, Helen

6 kommentarer:

Designtjejen sa...

Vad fin kransen var!! Att använda polkagrisar tycker jag var jätte smart! Bra present när någon har "allt" eller inte vill ha något :-)
Hoppas att du har en mysig kväll!
Kramis

Hannis sa...

Vilken häftig krans!
Vad gulligt att dom vill göra egna kort.
Brås på Mamma förmodligen =))

pysselpralinen sa...

Vilken jättebra idé att göra en krans och ge bort! Då blir det både personligt och något som varar ett tag. Det är ju inte helt lätt att komma på presenter till äldre damer "som har allt". Jag har börjat göra årliga fota-album i julklapp till min farmor, det blir som en liten berättelse om året som gått och bilder från mitt liv. Vilket påminde mig om att jag kanske skulle börja välja ut foton i tid det här året... =)

Jag är så imponerad av er mammor som hinner fixa allt i hemmet och samtidigt ha ork och kreativitet över till pyssel. Verkligen inspirerande!

Vero sa...

Dörrkrans ja... Det har ja ginte ens införskaffat någon ännu. Kanske får ta tag i det innan helgen.

Önskar en fin vecka.

Malla sa...

Vilken fin krans!!!!
Funderade ett tag på att göra en jag med, men det blev en julstrut i stället att ha på ytterdörren.
Det funkar alldeles utmärkt!
..men det hade ju varit fint med en krans förstås=)

Hanneles jul sa...

Fin dörrkrans.