lördag 22 november 2008

Barnpyssel kväll

Igår eftermiddag kväll hade vi pysselkväll här hemma för barnen; vi var åtta barn och fyra mammor. Barnen var fyra 7-åringar, tre 4-åringar och en 5-åring. Inte helt lätt att hitta på bra och kul pyssel. Två av pysslen glömde jag så klart att ta kort på i dags ljus så jag får återkomma till dem. Men vi dekorerade tändsticksaskar också. Vi hade inte jättemycket olika dekorations material. Som bas hade vi rött eller grönt papper. Jag hade stämplat några God Jul i förväg som vi satte på, filtstjärnorna är ett gammalt Panduro fynd och snöstjärnorna har vi stansat ut. Tyckte att de blev fina. Hade barnen fått välja skulle de säkert öst på glitterlim (vi använde det till de två andra pysslen), men vi mammor tyckte att det var lättare att transportera hem dem utan blött och kladdigt glitterlim.Överst en bild på alla tändsticksaskarna, de två nedersta har mina två killar gjort. De blev riktigt lika varandra trots att de satt på var sin sida av bordet.
Både mammor och barn var nöjda efter tre timmars pyssel och vi konstaterade att detta nog fick bli en tradition, så vi får väl se nästa år!

Nu ska jag se om jag kan fixa ett kort eftersom yngste sonen ska på kalas imorgon, men jag får vara lite försiktig för födelsedags tjejen är här och sover över. Min äldste son är hos hennes storebror och sover över. Praktiskt med byte.

Kram, Helen

5 kommentarer:

Monkan sa...

Pysseltraditioner är jättebra, det hade vi förr, pysseldag/kväll och minijulfest med bästa vännerna och deras barn. Knytkalas där nån var ansvarig för köttbullar, nån för sill osv, och jag var ansvarig för pysselmaterialet :-)

Vit Spets sa...

Pyssel är härligt - så här i adventstider så flödar kreativiteten...
//Siv

Fröken Fräken sa...

Härligt med pysselkvällar! Jag tror att jag får föra in det för herr Fräken och mig, fast han är inte den pyssligaste man kan tänka sig..

Sofia sa...

Mysigt med pysselkväll!
Jag tror jag fattade "låsbeskrivningen". Riktigt smart! Ska försöka ge mig på lite smyckespyssel snart. Det är ju så mycket man vill hinna med! :)

Annika sa...

Vi har haft sådana träffar men efterhand som det blev fler barn i varje familj blev det snart omöjligt i den gruppen, men trevligt var det!

Annika