lördag 31 mars 2012

Litet kort i lila

Jag sitter i mitt fackförbunds lokala styrelse, vi är en väldigt liten lokalavdelning ca 100 medlemamr och vi är nu inne på vårt andra år utan ordförande. Som tur är får vi mycket hjälp av regionkontoret, en del i den hjälpen är att våran ombudsman är med på våra styrelsemöten, vilket är en enorm hjälp för oss. Nu skulle vår ombudsman fylla 40 år och vi ville uppvakta med en liten blomma. Självklart kunde jag inte låta bli att pyssla lite:) Det blev en strut med godisar, för att dölja tejpen som jag fäste med satte jag på ett par blommor.


Ett litet kort fick det ju bli också, den här gången i lila toner.
 

Idag har barnen och jag gjort stan, alltså Torp köpcentrum:) Hade en lång lista men tyvärr fick jag inte med ett par av de största sakerna; cykel och nät till studsmattan. Äldste sonen behöver ny cykel och han har tittat ut en på Biltema men det tar vissat väldig tid innan den kommer in:( Nu hoppas vi att de får fart på sina leveranser för det är så smidigt med cykel. Just nu är det bara jag som har en fungerande cykel i familjen; makens och lillkillens har punka;)

Nu ska jag förbereda lite pyssel som måste slutföras snarast för Ops! det blir visst en fulltecknad vecka till; zumba, valkretsmöte och restaurangbesök blir det till veckan men sedan blir det ju lite lång ledigt över påsk. Kanske får jag ledigt ett par dagar på påsklovet också. Måste få till schemat för påsklovet tidigt i veckan!

Ha en härliga lördag!
Kram Helen

fredag 30 mars 2012

Smaktest

Idag tänkte jag börja med ett nytt inslag i min blogg. Har sett flera olika bloggar som har haft smaktest i sina bloggar så idag tänkte jag också testa det:) Jag föll för Göteborgs kex ena nyhet (den andra recenserar jag en annan dag) Singoalla cheesecake jordgubb. Jag tyckte väl att den var helt okej men ingen jättesensation. Jag kommer nog att välja de traditionella singoalla kexen eller de med blåbärs sylt. Yngste sonen tog bara ett bett och sedan dissade han dem.
Förpackningen tyckte jag var mycket tilltalande med en ytterkartong, men miljömässigt är det inte försvarbart med dubbla förpackningar.
 Mitt betyg blir 3 jordgubbar av 5 möjliga.
 

Idag var min korta arbetsdag kl.7-12:) Det är grejer det ( men nästa fredag är det som bekant kl.12-18.39 som gäller) Har passat på att besöka återvinningscentralen och handlat lite. Hämtat ut paket från H&M och varit med äldste sonen hos astmasköterskan. Nu inväntar vi maken, som kommer om ca en timme, innan vi ska fredagsmysa och kika på Let´s dance.

Underbar fredagskväll på er!
Kram Helen

torsdag 29 mars 2012

"Kladd" tavlor

Har två tavlor i vardagsrummet som jag "målat" alldeles själv. Jag har kladdat på med svart och vit färg och dekorerat med silver och guld färg och lite reliefliner. Så här såg tavlorna ut i julas. Visar inom några dagar hur tavlorna ser ut just nu (blomman och kulorna är ju avtagbara)



Nu börjar jag se slutet av allt som skulle göras denna veckan, klämde dessutom in ett extra fackligt möte idag men det blev bara en halv timme över ordinarie arbetstid. Så denna veckan återstår bara äldste sonens besök hos astmasköterskan. 
 På lördag blir det att ta en tur till stan, behöver inhandla cykel till äldste sonen, studsmattenät, påskpresenter, födelsedagspresenter och kanskr lite pyssel också:) Lillkillen måste ju handla upp lite pengar han fick när han fyllde så klart;)

Hoppas ni alla har en härlig helg att se fram emot!
Kram Helen

tisdag 27 mars 2012

Trädgårdsinspiration

Nu när vi fått vårvärme så riktigt spritter det i kroppen att få börja plantera och planera i trädgården. Tänkte köpa lite blommor i helgen till  mina krukor med i väntan på det så tittar jag på lite inspirationsbilder på Pintrest.

Kul idé med gamla urväxta stövlar.



 Fina suckulenter!

 

Ännu mera suckulenter, men i tavla, detta är jag himla sugen att testa, får se om det blir i år.


Hoppas att ni blir lite inspirerade också!
Kram Helen

söndag 25 mars 2012

Litet födelsedagskort

Här har vi njutit, som så många andra, av en helg med underbart väder. Lite trädgårdsarbete har det blivit, seriöst latande (ska inte underskattas), fotbollsträning för lillkillen, stora killen sov över hos kompis och hängde med på utflykt, fotbollssparkande i trädgården, grillning till lunch, våfflor, lite pyssel, lillkillen på myskväll och ytterst lite röjande.
Lillkillen skulle på myskväll till en tjejkompis (kompisen ville inte kalla det tjejkväll eftersom min lillkille var bjuden). Myskvällen hölls i efterskott istället för kalas, så sonen utrustades med paket och så klart ett kort. Jag gjorde ett litet 10x10 cm i rosa och brunt. Höll det ganska enkelt med lite bling i blommans mitt.


Nu ska jag ladda för en hektisk vecka; möte tre kvällar den här veckan, två på jobbet och en med facket. Äldste sonen ska börja träna fotboll utomhus den här veckan, han ska även på luftgevärsskytte och hockeyträning, yngste sonen på handbollsträning, äldste sonen till astmasköterskan och så helst lite lekande med kompisar på det:) Visst är det härligt att fylla livet med saker:)

God natt!
Kram Helen

fredag 23 mars 2012

Ljuvlig dag och en tändsticksask

Den titeln kommer nog aldrig att bli en filmtitel men kanske en knasig boktitel;)

Idag hade jag förmånen att hälsa på i äldste sonens klass. Han går nu i fyran och jag har faktiskt aldrig hälsat på  i hans klass. Tidigare jobbat jag en period som resurs i hans klass och därför har det känts alldeles för mycket som jobb om jag hade hälsat på. Men nu när han går på mellanstadiet och jag jobbar på lågstadiet så kände jag att det var dags, det gäller att passa på medans man får lov att vara med:) Så idag har jag varit med på boklåning, matte, gitarrspel, engelska, rast och äta i matsalen. Hade en ljuvlig förmiddag innan jag snabbt bytte roll från mamma till fröken kl.12.

Eftermiddagen på fritids innehöll massa utetid i det underbara vädret, barnen har gungat, cyklat, spelat king, spelat fotboll och lekt. Efter mellanmål ville de absolut vara ute och leka tillsammans, så vi klämde till med en gammal klassiker; Under hökens vingar kom. Vårkänsla i kubik den här eftermiddagen.

Nu är lillkillen och jag hemma och väntar på storebror som är och tränar hockey och pappan som jobbar.

Idag visar jag en tändsticksask som jag dekorerat för att ha i köket. Hittade massa metallfjärilar som jag inte att jag hade;)


Hoppas att ni alla njuter av eran fredagskväll och att ni har en härlig helg framför er, här väntar en relativt "tom" helg på att fyllas med utevistelse, mys, plock och njutning!
Kram Helen

torsdag 22 mars 2012

8-års kort

 Förra året fick jag skäll av yngste sonen för att jag inte gjort nåt kort så i år fick jag vara ute i bättre tid. det blev ett kort med fordon (pappret från YouDo)


Här rusar livet fram som vanligt:) Bilen är på verkstan så nu blir det till att använda benen eller cykeln, fick planera ordentligt idag när jag skulle handla så jag fick med allt men inte något extra.
Som tur är kunde jag lifta till zumban som är i grannbyn.

Nu lite biggest loser innan sängen kallar, imorgon ska jag hälsa på i äldste sonens klass fram till 12 och sedan jobbar jag till 18.30:)
Kram Helen

onsdag 21 mars 2012

Ninjago tårta

Yngste sonen hade släktkalas i söndags och då hade han beställt en Ninjago tårta, gul skulle den vara med röd text. Han var så hjälpsam att han letade fram loggan på internet åt sin mamma. Den lilla, lilla gula snurran är en lego kanelbulle och den gula böjda saken med rött på är ett lego ljus, allt enligt kreatören (sonen)


Jag har sett flera tårtor där kreatören har lyckats att få det att se ut som om hela tårtan är uppbyggd av lego genom att "öppna" en flik. Ville testa detta men jag kan bara konstatera att jag behöver träna mera mycket mera. Men sonen var nöjd och det är faktiskt huvudsaken:)
 

Sonen tyckte vi behövde komplettera med lite riktiga ninjagogubbar också:)
 

Idag avnjöt vi middagen på altanen, ljuvligt! Tänk att vi går mot ljusare tider (fast jag tycker att alla årstider har sin charm)

Nu ska jag ta ett röjar tag, hoppas ni andra hittar på något roligare så här en onsdagkväll!
Kram Helen

söndag 18 mars 2012

Pensionskort


Som jag skrivit tidigare så gick en kollega i pension i veckan och naturligtvis uppvaktade vi från oss kollegor också. Jag fick i uppdrag att göra ett kort, det blev detta vårlika kort med mönsterpapper från Maja design. Det bruna pappret är från en papperspacke som jag fyndade på Ge-Kås. Hade problem med vad jag skulle skriva för text; tack eller Lycka till kändes inte så passande, så jag googlade och fick då idén till Tid att njuta. Tror hon uppskattade kortet och hon ser fram emot lite tid.

Äldste sonens cupspel slutade med 4 oavgjorda matcher, den sista var tvungen att avgöras på straffar och då förlorade de tyvärr, men de kom 6:a av 8 lag och då spelade en åldersgrupp över sin egen så jag tycker att de ska vara nöjda. 

Igår kväll var vi hos kompisar på mat och sällskapsspel, en mycket trevlig kväll med god mat och många härliga skratt. Precis vad doktorn ordinerar ibland:)

Idag är mannen och äldste sonen iväg på mini-cup i hockey och jag och lillkillen laddar för släktkalas för honom i eftermiddag, så jag har egentligen inte alls tid att sitta här; tårtan ska dekoreras, det ska städas och dukas.

Ha en toppen söndag!
Kram Helen

lördag 17 mars 2012

Kusadamablomma


Nu äntligen blir det en fortsättning på kusadamablomman jag visat i tidigare inlägg:) Den blev en evighetsblomma som klassen gav tillsammans med kortet jag visade i förra inlägget. Jag har målat en glasburk på insidan med vit färg, fyllt med sand och satt i en blompinne. Så här i efterhand så skulle jag vilja haft en tjockare pinne eller flera tillsammans. Fröken uppskattade presenten och det är ju huvudsaken.

Här har yngste sonen avslutat sitt fotbollsspelande för idag, det gick riktigt bra för dem, de blev trea. Så jag har en mycket nöjd (snart) 8-åring här hemma. Den äldre sonen har just nu en liten paus och är hemma och fyller på med lite mat (skönt med 5 minuters gångväg till cupen när uppehållen blir lite längre). De har spelat oavgjort i sina bägge första matcher.Vi får se hur det slutar för deras del.

Ha en härlig lördag!
Kram Helen

fredag 16 mars 2012

Enkelt tackkort

En kollega tillika min yngste sons ena lärare/fritidsfröken slutade i veckan och gick i pension. Klassen ville såklart uppvakta med en liten present och ett litet kort. Som trivselförälder så tog jag på mig att fixa detta. Det blev ett ganska enketl tackkort med en jättestor blomma och lite blingade bokstäver. Återkommer imorgon med själva presenten (pysslad såklart).

Ha en härlig fredagkväll!
Kram Helen

torsdag 15 mars 2012

Ytterligare ett 30-års kort


Här kommer då kortet till 30-åringen från kollegorna på jobbet. Eftersom jag gjorde två kort till samma person så tyckte jag att det var kul att göra två helt olika kort. Detta kortet blev det mer dekorationer på och glitter, kul att blinga lite:)

Här njuter barnen av två studiedagar= ledigt från skolan:) Mamma får jobba mera istället men de har tur att pappan kan vara föräldraledig:)

Vi ser fram emot en helg som är späckad med fotbollscup för bägge sönerna, hockeycup för den äldste, fotbollsträning för den yngste och kalas för den yngste. Man har inga sysselsättningsproblem när man har barn som är aktiva i flera sporter:) Väldigt roligt att de vill hålla på med olika saker men ibland skulle man behöva en vikarie på hemmaplan som kan ta hand om alla måsten som finns hemma; tvätt, städ, matlagning så att man kunde ägna sig helt och fullt åt barnen och deras aktiviteter!
Men, men man ska väl inte klaga när man har två friska och krya söner!

Nu ska jag ladda för en dag till med diskussioner om bedömningar och betyg, intressanta men svåra frågor!
Kram Helen

tisdag 13 mars 2012

30-års kort

I måndags fyllde en kollega 30 år. Vi uppvaktade både från jobbet och från lokala fackföreningsstyrelse. Från facket blev det ett ganska enkelt kort, jag valde att låta pappret komma till sin rätt utan ytterligare dekorationer, ville hålla det ganska platt eftersom jag ville använda det fina kuvertet.



Här rusar livet fram i högt tempo. I lördags hade maken och jag lite egen tid och var och tittade på Ledin showtime på Rondo i Göteborg. En mycket bra show och god mat:) Sedan hem till mina föräldrar och hämta upp barnen och titta på Melodifestivalen. Vi hann även med presentshopping innan Ledin, lillskrutt fyller nästa vecka. 

Nu ska jag pyssla vidare lite medans de två äldsta herrarna i familjen kollar in hockeyn, Heja Frölunda!

Kram, Helen