torsdag 30 december 2010

Frökenkort/tag

Då det inte var någon i yngste sonens klass som tog tag i att samla in pengar till present till fröknarna kände jag mig tvingad att göra detta (jag brukar stå över sånt när jag dessutom är kollega med fröknarna). Lite hastigt och lustigt blev det men jag fick samlat ihop till en julros var till dem och ett kort fick det ju bli till också. Jag gjorde en dubbel tag kan man väl nästan säga.

Gårdagen var ingen kul dag, kände mig hängig, uttråkad och lite deppig så jag hoppas att dagen idag blir mycket bättre.
Kram, Helen

onsdag 29 december 2010

Chokladkakor

Till äldste sonens fröknar gjorde jag varsinn dekorerad chokladkaka (de blev fyra, två av varje). Jag höll dem ganska enkla men jag tyckte att de blev fina i alla fall. Är smått kär i tomtestämpeln från Panduro, hade siktat in mig på den i fjol också men då hann den ta slut så i år var jag tidigt ute.


Idag hoppas jag att det blir en tur till pulkabacken, att min ljumske håller sig lugn så att jag kan njuta ordentligt av min ledighet!
Kram, Helen

tisdag 28 december 2010

Momors julklapp

Ja, vad ger man till sin mormor som passerat den aktninsvärda åldern 86 år!? Ja, inte fler eldfasta formar eller silverbestick, nej, man ger henne lite gott att äta på och lite gott att dricka:)

 Dekorerade en liten Pringles burk (yngste sonen har fastnat för dessa och mamma för burkarna) med röd cardstock, möntrat papper från inkido, blomman och balden stansade med stansar från Panduro.
Så här såg det ut när paketen öppnades (jag vet att bilden är mörk). Knödde ner det i en converse låda som blivit över efter vår paket lek lördagen innan jul.

På tal om den där paketleken, att små billiga paket kan göra vuxna människor halvt galna:) För andra året på våran julfest så lekte vi paketleken, alla vuxna hade med ett paket för ca 30 kr som vi sedan tävlade om. Redan när vi satte oss vid maten blev det en del diskuterande vilken plats som i fjol varit den mest vinstbringande om man skulle tro att det var så i år med. Någon föreslog att vi skulle lotta var man skulle sitta:) Hystersikt roligt är det i alla fall:)

Nu ska jag kolla till grabbarna som passar på att njuta av jullovet och sitter och tittar på film!
Kram, Helen

söndag 26 december 2010

Krasslig idag!

Idag har jag inte gjort många knop, legat i soffhörnet, surfat lite, slötittat på TV:n och bara tagit det allmänt lugnt. Hoppas att jag jagat min förkylning på flykten genom detta. Vill verkligen inte vara sjuk nu när jag ska vara ledig några dagar. Jag var dessutom sjuk förra julen också och semestern i somras började jag ju med magsjuka, så det räcker nu.
Nu ska jag inte gnälla mer, jag ska planera vilka pysselprojekt jag ska ta tag i när energin blivit bättre, fick ett presentkort på Panduro från min svåger i julklapp och det kan ju inte få bli gammalt:)

Ha det gott!
Kram, Helen

fredag 24 december 2010

God jul och några julkort!


God Jul alla mina vänner i bloggvärlden! Hoppas att ni just nu avnjuter en god jullunch eller tittar på Kalle. Själv sitter jag i mammas och pappas soffa och hoppas på en brasa i öppna spisen medans vi dricker glögg och ser på Kalle.

Nu hoppas jag att Posten gjort sitt jobb och delat ut alla mina julkort, visar några av dem nedan. Dessa tre är lika i färgerna, har utgått från röda kortstommar som jag fyndat på halva priset när en Gallerix butik stängde.



Har äntligen vågat mig på det här med embossing, snöflingorna är en stämpel från Panduro som jag sedan embossat. Jag har ännu inte införskaffat mig en embossingfön, men det får nog vara nästa inköp för jag höll på att sätta eld på papper när jag värmde ovanför en platta:) Nu gick allt som tur är bra, men en erfarenhet rikare är jag helt klart.

Ha en fortsatt god julafton och ta det lungt med knäcken!
Kram, Helen

torsdag 23 december 2010

Adventsljusstake

Sent omsider kommer här bilder på vår ena adventsljustake. Den här har vi i köket och även i år har jag använt mig av blockljus. Fatet är inköpt på Panduro och det är fyllt med polkagrisar.

 Siffrorna har jag gjort av cardstock, lite mönstrat papper, utstansade halva blommor (saknar en kantstans) och siffrorna skrev jag ut på datorn och fyllde i med Stickles; christmas red.


Idag ägnar jag dagen åt paketinslagning, tillagning av årets andra skinka (vi hade julfest i lördags), mys, lite uppröjning och lite annat smått och gott.

Nu ska äntligen även jag testa att publicera inlägg på förutbestämd tid, hur det går återstår att se:)
Kram, Helen

onsdag 22 december 2010

Dekorerat ljus


Ville förändra lite på min ljusbricka, så jag dekorerade ett av ljusen med lite cardstock, papper från Inkido och en blomma från en slaktad ljusmanchett.
Hoppas återkomma snart igen med mer att visa.
Kram, Helen