söndag 20 juni 2010

Bröllopsbild

När nu hela landet är i en enda stor bröllopsyra passar jag på att visa ett av korten från vårt bröllop, som ägde rum 4:e juni 2005. Originalbilden är i färg men när jag scannade in den gjorde jag den svartvit.

Nu ska jag strax iväg för äldste sonen ska ha kalas ihop med två andra kilalr, vi hoppas på uppehåll så vi kan vara ute:)
Kram, Helen

lördag 19 juni 2010

Födelsedags kort kille


Gjorde detta kort när lillkillen skulle på kalas, gräset och fotbollarna är fram och baksida på ett papper från Panduro. Siffran är från en burk med siffror jag fyndat på en 10 kronors avdelning, namnet är skrivet med min QuicKutz.

Idag har jag haft en otroligt slapp dag, mest slappat i soffan och tittat på bröllopet, som ju var väldigt vackert:)

Nu ska jag snart krama kudden och hoppas att vakna upp imorgon utan halsont för det vankas både fotbollssammandrag och barnkalas.
Kram, Helen

fredag 18 juni 2010

Panduro concrete challenge del 6

Här kommer mitt sista bidrag i Panduro concrete challenge. Jag var sugen att göra ett djur i betong men hade ingen form att gjuta i så jag gjorde en stomme av elefanttråd och surrade fast "vingar" av vanlig ståltråd. Stommen klädde jag med betong som hade fått brinna en bra stund innan.
Jag målade "kroppen" med Panduro outdoor craft paint och vingarna virade jag med ståltråd och pärlor.
Denna challenge har varit otroligt kul att vara med i, jag fick äntligen anledning att gjuta med betong som jag så länge tänkt. Tack Panduro för att jag fick möjligheten att delta i utmaningen:)

Skall bli spännande att se vem som blir utsedd till vinnare på måndag, har sett så många bra bidrag:)

Nu är maken snart på ingång så nu ska det sättas igång med kvällsmaten; tortillas med kyckling, yummie:)
Kram, Helen

Panduro concrete challenge del 5

Vad det är kul när man kommit igång! Man kommer på fler och fler saker man kan gjuta i:) När vi renoverade vardagsrummet i vintras fick inte allt flytta tillbaka in i vitrinskåpet igen, bland annat denna glasstövel, blev så glad när jag kom på denna. Fyllde den helt med betong, slog sedan sönder glaset när det hade brännt klart.


Ett litet missöde blev det så stöveln delade sig i två, men med lite lim och ett band så funkar det ändå.

Den pryder nu sin plats på min blomstertrappa på altan (trappan har min pappa gjort till mig).


Nu har jag nog bara ett projekt kvar men det är på tork fortfarande så det kommer senare ikväll:)
Kram, Helen

Panduro concrete challenge del 4

Ännu ett bidrag i denna roliga tävling. Här har jag gjutit i en godislåda. Jag fäste halva vinkorkar på en pappskiva, jag valde att använda en glättad pappskiva-utsidan av en vinbox, så jag behövde inte pensla den med matolja. Jag fäste korkarna med lite lim på pappskivan bara för att de skulle vara lättare att passa in dem i betongen. Jag ställde en tyngd ovanpå undertiden det torkade.


Så här såg det ut när jag tagit bort pappskivan.

Med hjälp av en sådan här var det inga bekymmer att få upp korkarna, trots att inte de heller var penslade med matolja.


Så här blev slutresultatet, en stor och rejäl ljusstake som jag har tänkt fälla in i vårt framtida soffbord, jag är på jakt efter ett begagnat soffbord som jag kan måla vitt och då ska denna fällas in i ena sidan tänkte jag. Den fungerar även som vanlig ljusstake så länge.

Kram, Helen

Panduro concrete challenge del 3

Denna idén var den första jag fick. Jag tänkte att det skulle vara bra med en vas som står pall för vindarna ute på altan. När väl idén satt sig fick jag ju klura ut vad jag kunde gjuta den i. Kom på att en vanlig saftflaska hade en fin form och som "hål" använde jag ett vanligt papper som jag tejpade i botten och penslade med matolja. Pappret fungerade bra så till vida att betongen släppte utan problem, ett större problem var dock att få tag och dra upp pappret. Till slut så fick jag blöta upp pappret med vatten.

Vasen blev fin i ren betong men jag kände för att dekorera den lite, använde vit cardstock, en spillbit av ett turkos designark, band och en fjäril. (Allt dekorationsmaterial kommer från panduro)


Blev riktigt nöjd med slutresultatet:) Den här vasen välter inte i första tagen och det känns skönt:)

Kommer strax ett inlägg till:)
Kram, Helen

Panduro concrete challenge del 2

Så kommer här äntligen ett inlägg till med ett alster till Panduro concrete challenge, detta är ett enkelt projekt. Jag göt hjärtana i den med följande silikonformen och la dem på grus bredvid en stor taklök, jag tycker att det blev fint i all sin enkelhet.


Jag har fler inlägg på gång idag med fler betongprojekt, så jag ska kolla till ett som är på tork just nu.

Kram, Helen

onsdag 16 juni 2010

Bricka



Denna brickan fyndade jag på Bauhaus rea i vintras och fyllde inför nyår den med ljus och ljusstakar. Passade ypperligt i vinter men så fick jag så fina rosa saker av barnen i ettan och de fick flytta över till min bricka istället, blev lite somrigare tyckte jag.

Om någon undrar över min brist på bidrag till Panduro concrete challenge så kommer det fler, de är under utveckling kan man väl säga.
Idag har killarna och jag haft en härlig dag, äldste killen fyller nio år idag och då han sparat ihop pengar coh fått nu i födelsedagspresent skulle det inhandlas ett Nintendo DSi så det har vi varit på Torps köpcentrum och gjort. Jag lyckades handla lite kläder till mig också:) och födelsedagspresenter till maken som fyller i början av juli.
Efter shoppingen hann vi med en sväng till Landbadet i Uddevalla också, barnen meddelade att det var iskallt så jag testade inte ens vattnet, men jag solade och de lekte en stund, så härligt.
Nu ska jag titta till mitt senaste betongprojekt innan det är dags att starta grillen!
Kram, Helen

söndag 13 juni 2010

Fröken present

Yngste sonen slutar på sin förskola nu till semestern och det är med lite sorg i hjärtat vi säger tack och hej efter sammanlagt 8 år. Båda våra barn och vi har trivts väldigt bra med "våran" förskola men nu är det dags för nya äventyr. Då en av förskollärarna har upphållstjänst så har hon redan gått på sommarledigt så i torsdags "presentade" vi med litet paket och kort.


Paketet innhöll ett halsband (som jag såklart inte tog kort på:()



Den söta lilla jordgubben är en die-cut till min QuicKutz Squeeze.
Idag har vi haft vuxenkalas för äldste sonen som fyller nio på onsdag, han hade "bara" önskat pengar då ett Nintendo DSI stod högst på önskelistan och som han sparat till, så nu på onsdag har jag lovat han en tur till Torp så då ska det handlas.
Nu väntar två dagars utvärderinsg-och planeringsjobb för min del, är alltid lite svårt då jag föredrar jobbet med barnen, men vi har en spännade höst att se fram emot och den behöver planeras ordentligt så det blir säkert bra.
Nu ska jag pyssla lite innan sängen ropar!
Kram, Helen

lördag 12 juni 2010

Mors dag kort




Dessa två små söta kort fick min mamma och min svärmor på morsdag, urusel kvalité på fotona jag vet, måste öva och öva mig så jag blir bättre på att ta bra kort. De ljuvliga pappren jag använt kommer från Maja design.

Hade hoppats på att kunna visa nåt mer i Panduro concrete challenge men jag får återkomma när jag fixa till det sista:)

Nu ska jag gå och fixa lite mat innan det är dags att krama kudden, imorgon ska vi ha kalas för äldste sonen som fyller 9 år till veckan.
Ha en härlig lördag kväll!
Kram, Helen

onsdag 9 juni 2010

Panduro concrete challenge

Jag hade turen att få en plats i panduros concrete challenge:) Paketet hämtades ut i helgen och jag hade massa idéer om vad jag skulle göra. Jag vet inte riktigt om det blev som jag tänkt mig men det är så kul. I paketet fanns en förpackning med formgummi som man kan använda till att pensla porösa material i eller så kan man göra egna formar. Jag testade att göra en egen form, man fick pensla flera lager formgummi på föremålet man vill göra en form av.

Denna lilla vas tänkte jag skulle bli fin som en liten boll med dess knottror.


Så här såg formen ut, inte mycket för världen.


Slutresultatet blev så här:) Kanske inte vad jag hoppats på men upphängningen jag tänkt mig fungerade inte, men jag tänkte att varför inte gör en form av modern konst till rabatten, lite åt hällristningshållet:) Inte vackrast i världen men lite kul bland lammöronen.

Jag hoppas att de andra projekten blir lite mer som jag tänkt mig från början:)

Nu ska jag fortsätta med lite andra projekt som inte har med betong att göra men jag återkommer med fler betong projekt.
Kram, Helen