måndag 29 september 2008

Äntligen!

Äntligen har jag fått gjort klart alla kort till fritidsbarnen på jobbet. Jag är inte så himla snabb, men vad skönt att få sitt skrivbord tillbaka igen. Jag har inte lagt ner jättemycket jobb på vart och ett av korten, det funkar inte när vi har nästan 40 barn. Men jag är nöjd med dem i alla fall.




Så nu finns det plats för nya projekt på skrivbordet, så nu hoppas jag att jag snart har nya saker att visa er. Det har varit lite magert på sista tiden.

Den här veckan har i alla fall börjat bra och det känns skönt efter den förra veckan som var tuff. Tack så hemskt mycket för alla era uppmuntrande kommentarer.

Idag har jag plockat in alla saker från altanen, ja möblerna står kvar men de är tomma. Möblerna ska stå kvar ute hela vintern men maken täcker dem med presening om ett tag. Än så länge kan det ju bli någon liten stund på altanen med lite fika eller en god bok. Vi passade på att grilla i torsdags kväll, det kändes som sista grillningen, men man vet ju aldrig. Det var väldigt skönt ute men det blev fort kallt.

En liten sak som jag undrar om det är någon som kan hjälpa mig med; jag har sett att flera av er har räknare på era bloggar som räknar antalet besökare. Hur gör man för att lägga in en sådan? Tacksam för hjälp!

Kram, Helen

fredag 26 september 2008

Tuff vecka!

Tack för alla snälla kommentarer om tavlorna, det värmer. Denna veckan har de behövts mer än någonsin. Det har varit en fruktansvärt tuff vecka på jobbet. Kan inte skriva så mycket om det, annat än att det uppstod en akutsituation som krävde snabba åtgärder, så från och med igår har jag nytt schema. Så numera är jag ledig fredagar istället för torsdagar, jag klagar absolut inte. Helt underbart! Idag är det dessutom studiedag och maken har min-tid på jobbet så vi är hemma allihop. Har inte tänkt göra något särskilt idag, maken är med svärfar och tar upp våran eka vi har vid kusten, jag ska röja lite. Den store killen har en kompis här som sovit över. Känns lyxigt att bara vara.




Eftersom det varit lite jobbigt denna veckan så har jag inte pysslat ett enda dugg. Så bilderna jag visar idag är lite andra saker. Den första bilden här ovan är tagen på McDonald´s uteserveringen på Torp, Uddevalla. Jag tycker att det är väldigt snygga bord och bänkar, särskilt för att vara en snabbmatsrestaurang. Kortet är som vanligt inte det bästa, men det är alltså bänkar och bord i sten, ytan är blankpolerad.




Så här fint var det dukat på bröllopet vi var på tidigare i augusti. Jag är väldigt förtjust i vita blommor, tycker att det är väldigt vackert.

Ha en skön fredag!

Kram, Helen

söndag 21 september 2008

Sthlm tur & retur

I helgen har vi varit till Stockholm, vi åkte igår ca 9.30 och kom hem idag klockan 18. Vi var upp för att min lillebror och hans flickvän hade gemensam fest, han fyllde 30 och hon 25. Det var väldigt mycket bilåkande så jag är riktigt trött idag. 100 mil på två dagar märks i kroppen.
Vi hann tyvärr inte med något annat än festen, lite trist. Vi har åkt förbi 3 IKEA varuhus och jag fick inte gå in i ett enda!!



Tavlorna ovanför har jag gjort till lillebrors flickvän, de är tänkta att hänga tillsammans antingen lodrätt eller vågrätt. Texten har jag valt för att hon tycker om att segla. Jag har målat med acryl färg på Deep Edge ramar och lindat med vaxad lintråd.


Kortstommen är ett fynd från Panduros rea, Karen Marie klip. Blommorna är även de fyndade på Panduro, även de Karen Marie klip. Kul att göra något rosa och tjejigt.


Till min lillebror blev det ett litet kort 9 * 9 cm, jag stämplade massa grattis text. 30 är skrivet med reliefliner.


Nu ska vi äta lite kvällsmat och sedan natta barnen.

Kram, Helen

torsdag 18 september 2008

Bloggens betydelse

Otroligt vad min blogg betyder mycket för mig redan efter några få månader. Det som betyder något är naturligtvis era kommentarer. Det är så roligt att ni tar er tid att komma med tips, uppmuntran och rara hälsningar.

Har faktiskt pysslat en hel del de sista dagarna men jag vill vänta med att visa till efter helgen, det är presenter bl.a. jag har gjort. Visar lite bilder från trädgården istället idag. Har väl inga gröna fingrar direkt men min mamma är väldigt duktig, så jag får både råd och växter av henne. Jag gillar krukor mycket men nu på hösten tror jag inte jag ska ha fler, man vistas inte ute lika mycket som på sommaren och våren.



Så här fint blommor min höstanemon nu, jag tycker att den har otroligt fina blommor. Lite synd nästan att den blommar så här sent när man inte är så mycket i trädgården.

Den här krukan står på yttertrappan med en vit höstaster, jag är mycket förtjust i vita blommor. Den vita stenen har jag visat förrut den är från Åhlens och det står Welcome på den.

De här krukorna står framme vid infarten, tyvärr har sniglarna varit och kalasat på krysantemumen. Får ge mig dit med lite salt.

Sista bilden visar hur våran entré ser ut just nu. Här har stått fyra sockertoppsgranar men de beslutade sig för att de hade levt klart så maken har sågat ner allihop. Så just nu funderar vi på vad vi ska hitta på. Högst på listan står att vi lägger en plattrad till och så stenar längst in. Men vi får se vad det blir till våren.

Kram, Helen

tisdag 16 september 2008

Halv bra foton

Jag lovade ju att jag skulle försöka att ta bättre kort på ett halsband jag gjort nyss. Det funkar inget bra alls för mig att fota halsband, fattar inte hur jag ska bära mig åt. Är det någon som har ett bra knep så tar jag tacksamt emot det. Här kommer det halvbra fotot på halsbandet i alla fall.

Hämtade ett paket på "posten" idag också, det var från Panduro med mina rea fynd. Jag glömmer så fort vad jag beställt så jag blir lika överraskad varje gång. Hade beställt orange pärlor, är sugen på att göra ett halsband med röda och orange pärlor. Har sett det och det var faktiskt jättesnyggt. Men de orange och röda pärlorna jag beställt var väldigt lika varandra i färg, men de är nog användbara till något annat.


Jag köpte lite annat också som ni ser på kortet, ska bli spännande att försöka använda chalks då jag aldrig har gjort det förrut. Får se om jag kan återkomma med något jag gjort av mina fynd.
Vi har bytt ut lite blommor i krukorna ute nu. Ampeln på väggen vid dörren fick en cyklamen istället för fuschian. Har aldrig haft cyklamen ute förrut men jag har läst att de ska klara några minusgrader så det hoppas vi på.

Har sett så många snygga dekorerade tändsticksaskar på olika bloggar så nu tyckte jag att det var dags för mig att prova.

Tyckte väl själv att resultatet blev okej för att var första gången. Tänkte att denna skulle få ligga i gillestugan som har röda accenter. Återkommer med bilder på hur det blev, måste röja lite först!

Kram, Helen

måndag 15 september 2008

Äntligen tid för bloggen!

Livet har varit hektiskt den sista tiden, har inte hunnit med att vara kreativ eller skriva alls. Jag har ju tittat in till er andra och blir superglad för era kommentarer.


I helgen har maken och jag varit en tur till Ullared och handlat "lite". Litet understatement! Handlade kläder till framför allt den äldste sonen; jeans för 89,95 är ju som hittat och luvtröjor för 69,95. Handlade lite julklappar också men inte så många.


På lördag kväll var vi hemma hos kompisar och spelade poker, det gick inget bra jag bara förlorade. Men vi blev bjudna på god mat och trevligt sällskap så jag ska inte klaga.


På söndagen hämtade vi våra barn som varit hos mormor och morfar hela helgen (var skönt att sova själv ett par nätter) och handla lite mer, mat denna gången. Så nu har vi fyllt på förråden på alla fronter, det är bara vinterkängor till äldste sonen som ska inhandlas men då måste han vara med.


Jag skrev ju förra veckan att jag gjort ett kort, här kommer det. Jag är väldigt nöjd med min stämpel som jag använt på baksidan kortet.

Ska se om jag kan ta ett vettigt kort på ett nytt halsband också så lägger jag in det snart.

Kram, Helen

tisdag 9 september 2008

Var tar tiden vägen?

Nu är det redan tisdag, jag har svårt att försåt var tiden tar vägen. Igår var jag hemma för vård av barn, bägge barnen var heta som kaminer på natten men fram på förmiddagen var de feberfria. Det märktes ju att de var spaka, de tillbringade den mesta tiden framför TV:n. Mamma behövde nog också vara hemma med sin förkylning, jag låg och läste hela dagen. det var väldigt skönt och avkopplande. På kvällen var jag tvungen att åka till jobbet för att vara med på ett APT, det var jobbigt att sitta där och hosta. Ena örat värkte när jag åkte hem, men det har släppt det mesta.


Har faktiskt fått lite pyssel lust idag, har gjort ett kort som jag visar efter helgen. Tänkte dessutom ta fram mina pärlor igen. Jag pärlar alldeles för lite just nu.


Blev alldeles salig när jag kollade mail-boxen förrut: Panduro hade rea!! Skynda, fynda så nu har jag gjort en beställning där. Alltid lika kul när man kan fynda.



De här ljusstakarna har jag fått av min mormor en gång, ifall jag inte kunde göra något med dem. Jag målade dem då med granitfärg men blev inte alls nöjd. Så nu fick jag fram mina vita färg.

Det blev mycket bättre, eftersom jag lät granitfärgen vara kvar under så fick de ju lite struktur. Nu återstår bara att hitta platsen där de ska stå. Hade passat bra på altan men det är ju snart dax att tömma den. Så jag får hitta en plats inne.

Nu ska jag kika runt lite på era andras bloggar sedan ska jag pärla!

Kram, Helen

söndag 7 september 2008

Snart ny vecka

Egentligen vet jag inte hur jag känner inför en ny vecka. En ny vecka ger möjligheter till nya utmaningar men det är också långt till nästa helg. Denna helgen tycker jag har varit piss trist, jag har varit förkyld och dessutom gräsänka. Maken var ute med jobbet igår, jag körde honom till Trollhättan vid ca 12 igår och han kom hem i natt och nu är han på kombinerad middag och utvärdering av cupen som var i somras. Super trist tycker jag men ibland kommer allt på samma gång.


En kollega fyllde år i fredags och jag uppvaktade med denna fina ljuslyktan som jag fyndat för hela 10 kronor!!! Kan ni fatta, kan ni dessutom fatta att jag bara köpte två!? Nästa kollega fyller om några veckor.

Det fick bli ett kort också, för en gångs skull är jag hysad nöjd med det faktiskt.

Nej, den här helgen har jag verkligen inte fått gjort något alls, inget kul, inget tråkigt inget alls. Förkylningen har hämmat mig totalt, borde nog inte jobbat i fredags men gjort är gjort. Nu får jag ta nya friska tag inför den veckan som kommer.

Kram, Helen

torsdag 4 september 2008

Ledig

Nu för tiden är jag lediga alla torsdagar eftersom jag jobbar 75 %, det är så skönt. Idag fick barna ta med varsin kompis hem, det känns lite lyxigt att kunna göra det mitt på dagen.
Jag har dock blivit ordentligt förkyld tyvärr, det är vanligt så här på hösten när skolan har börjat och man träffar alla barn igen. Än så länge är det bara förkylning i alla fall.


Jag vill tacka för alla fina kommentarer så ni skriver, jag uppskattar det jättemycket.



Det här kortet gjorde jag lite snabbt när den äldste sonen skulle på kalas i lördags. Draken är en färdig dekoration som jag fyndat på Panduros rea någon gång. Jätte praktiskt när man ska göra ett snabbt kort till ett barn.

Nu måste jag nog se till att få något ordentligt gjort.

Kram, Helen

måndag 1 september 2008

Måndag igen!

Ja, man ska väl inte klaga. Familjen har hälsan, jag har ett jobb att gå till och jag trivs faktiskt på mitt jobb. Fast visst kunde helgen gärna fått vart längre, särskilt som vi var iväg på bröllop det kändes som om hela helgen försvann.

Jag utlovade ju en titt på halsbandet jag gjort för att ha på bröllopet, här kommer det.

Så här blev det och som jag också skrivit tidigare så var jag inte riktigt nöjd så på fredag kväll gjorde jag ett annat halsband.

Så på lördag eftermiddag stod jag som en åsna mellan två hötappar; vilket skulle jag ha. Detta tyckte min lillebror var otroligt fånigt! Små bröder! Till slut blev det i alla fall det sista halsbandet som jag hade på mig.

Annars rullar livet på i full fart som vanligt. Den yngste sonen har haft en kompis här idag och den äldste har varit hos en kompis (ett syskonpar, så vi bytade lite). Vi har dessutom hunnit med läsläxa för den äldste, otroligt lätt läsläxa. Men jag har fått lova mig själv att ge det några gånger så att läraren själv kommer på att han behöver lite mer utmaning. Hon är ju dessutom kollega till mig så jag avvaktar lite.

Nu får jag nog se till att vi får lite kvällsmat i oss.

Förresten måste jag bara berätta en rolig sak som hände igår. Den äldste sonen hade pratat med sin kompis och gjort upp om att han skulle följa md kompisen hem idag, då ville den yngste sonen ringa till lilla syster i den familjen så han ber mig säga numret. Jag säger numret och han slår (mamma kikar över axeln, han är ju bara 4 år) och jag hör att någon svarar och min son säger, mycket indigerad, -Mamma, du har gett mig fel nummer!

- Jasså, säger jag vem svarade då?

- "O", säger lilleman då.

- Ja, men de har ju samma telefonnummer!

Han trodde alltså att de hade varsitt telefonnummer, det är inte lätt att vara liten! Jag tyckte det var så roligt och gulligt sagt. Till slut fick han pratat med rätt person och allt var frid och fröjd.

Kram, Helen